Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Intervju i UNT tidningen

Källa: UNT

Filippa finalist i Miss Universe Sverige kungahuset

Uppsalabon Filippa Engberg, snart 19 år, är en av finalisterna i Miss Universe Sverige. Tävlingen kommer gå av stapeln i Stockholm den 23 september och vinnaren får sedan representera Sverige under världsfinalen i Bangkok.

kungahuset

 

Du ska vara med och tävla om att bli årets Miss Universe Sverige. Vad går tävlingen ut på?–Den tävlande bedöms utifrån sin skönhet och hur hon går på catwalken. Tävlingens jury får också ett tillfälle att ställa en fråga till den tävlande. Det är viktigt att hon kan formulera sig bra och visa att hon vet mycket om världen. Juryn väljer ut en vinnare som får ett modellkontrakt med Universal Models, den agentur som ägs av anordnarna till Miss & Mr Universe Sverige. Vinnaren får också åka till Bangkok för att representera Sverige i tävlingen om att bli Miss Universe 2018.

Varför är du med och tävlar?

–Jag har alltid drömt om att bli modell. Jag har gått på modellskola och varit med i Universal Models modellagentur sedan 2016. Vi har övat mycket på att prata inför folk och på att gå catwalk.

Hur ser du på konkurrensen?

–Jag vet att jag kommer tävla mot många fina tjejer. Men jag känner mig säker eftersom jag har tidigare erfarenhet från modellbranschen. Det här är inget nytt för mig.

Kritik har riktats mot skönhetstävlingar genom åren. Att de kan anses vara ytliga och objektifierande. Hur ser du på det?

–Jag är medveten om att det finns många som stör sig på den här typen av tävlingar. För mig är detta ett jobb likt andra jobb inom modellbranchen. Jag vill inspirera kvinnor till att göra vad de vill.

Till startsidan