Fillers

Förbättra och förändra med små medel

Vi kan nog alla känna igen oss i att vi inte alltid är nöjda med vårat utseende. Vi blir påverkade av media, alla snygga modeller och de olika ideal som finns runt om i världen

Människor försöker förändra och förbättra våra utseenden med att färga och klippa hår, fixa naglar och fransförlängningar och allt annat vi kan hitta på

Men vi har ju även såna saker som fillers, botox, peelings och så många andra varianter vi kan göra för att må bättre i oss själva, nånting jag är väldigt exalterad över

 

Fillers och botox

Det finns så många olika varianter av fillers, olika märken,dom gör olika saker så jag tänkte berätta lite om det och mina tankar kring dom

Restylane

Används för att korrigera fina linjer i ansiktet tillexempel runt ögonen

Restylane Perlane
Används för utfyllnad av djupare ansiktslinjer, som linjer vid näsan och läpparna samt för läppskulptering

New-Fill/Sculptra
New-Fill tillför volym genom en syntetisk mjölksyra (samma som vi har i kroppen, fast kemiskt framställd) som ofta används inom medicinen.

Framförallt har produkten visat sig vara mycket effektiv för volymökning i kindpartier, varför produkten använts med stor framgång till HIV-patienter med lipoatrofi. Lipoatrofi innebär att man förlorar en stor del av underhudsfettet i ansiktet med urholkade ögon och kinder som följd. Så filler används inte bara i skönhets syfte

New-fill sägs hålla upp till två år efter det första injektionstillfället, men det förutsätter påfyllningar i omgångar för att effekten av nybildningen av kollagen ska vara ihållande och därmed ge en synbar effekt.

Så vad skiljer sig mellan dom olika typer av fillers?

Det finns flera saker som skiljer olika typer av fillers åt. Det kan t.ex. handla om hur fort materialet kommer att brytas ner i din kropp, hur mycket vatten som materialet kan dra till sig och hur bra det håller sin form efter behandlingen.

Hållbarheten är dock inte enbart baserat på valet av fillers  utan också vilket område du väljer att behandla. Fillers i haka och kinder har oftast en längre hållbarhet än fillers i läpparna, eftersom du rör och använder läpparna mycket mer.

Revolax

Revolax är ett mycket populärt varumärke och en fillers som främst används för att öka volymen i ansiktet. Med Revolax kan du t.ex. behandla mycket djupa rynkor som inte försvinner helt efter botox , men du kan även fylla ut marionetter, kinder, läppar och haka, såväl som nasolabialaveck.

Juvederm

Juvederm är kanske den filler som har använts mest i Sverige och är ett tryggt och bra alternativ för dig som söker ett volymåterställande preparat. Med Juvederm kan du fylla ut marionetter, haka och kinder, men den lämpar sig även bra för läppar så konsistensen inte är alldeles för hård.

 

Att tänka på när du väljer fillers

Se till att du går till en legitimerad injektions behandlare med lång erfarenhet. Den person du väljer ska kunna förklara fördelar och nackdelar med de olika preparat som finns och vad som skulle fungera bäst för just dig.

Jag tycker också att det är bra att ha en “målbild”

En tydlig bild på hur du vill att dina läppar, kinder, haka eller vilket område du än ska behandla, ska se ut när du är klar

Innan jag själv gick till en injektions behandlare googlade jag bilder på läppar, då det var de område jag ville behandla

Jag tror jag kollade på tusen bilder innan jag hade en klar bild i huvudet om hur jag ville se ut när jag var färdig med mina injektioner

Före och efter

Jag tog otroligt många bilder på mina läppar innan jag gjorde min första injektion, och jag kommer visa två bilder på mina läppar. Hur dom såg ut innan jag gjort nånting med dom, och hur dom ser ut nu efter ca 6 ml Revolax deep.

Innan jag gjorde mina fillers avskydde jag att synas på bild, över målade mina läppar så dom skulle se större ut, ja, jag gjorde allt för att mina läppar inte skulle se så små ut som dom var

 

Visst är det en otrolig skillnad!!!

Visst kanske inte fillers eller botox är för alla, men det har varit ett stigma runt injektioner ganska länge, och jag känner flera som inte vågar berätta att dom gjort injektioner för dom är oroliga för att folk ska döma dom, eller klanka ner på dom för att man valt att göra ett ingrepp på sin kropp.

 

Jag kommer skriva mer om sånt här framöver, så klart. För jag är väldigt förtjust i fillers, plastikoperationer och annat smått o gott där man kan ändra och förbättra sitt utseende =)

 

Önskar er alla en fin dag