Okategoriserade

En ljummen handduk

Eller för att hålla borta våta handdukar

Efter en kall dag utomhus och en varm dusch vill du inte torka dig med en kall handduk. Då kan det vara bra att ha en handdukstork. Den kan man sätta på en stund innan man duschar och få en varm handduk efteråt. En handdukstork håller inte bara handdukarna varma utan också fräscha. För om du låter handduken hänga och bli ordentligt torr efter att du använt den så slipper du också dålig lukt av en våt handduk. Dessutom är det bra för miljön och handduken håller längre.

handduk

Det finns både enkla modeller av en handdukstork och mer avancerade. Dom enkla kan ha en knapp som du sätter på eller stänger av, medens det finns andra där man kan ställa in önskad temperatur och timers. Dom vattenfyllda handdukstorkarna måste man koppla in på varmvattensystemet som finns i badrummet. På samma sätt som ett element. Vid installation krävs det att man vet vad och hur man gör och ska använda sig av en legitimerad installatör. Dessa vet vad det är för regler som man måste ta hänsyn till. Som till exempel om handdukstorken är av klass 1 så måste den sättas upp mint sextio centimeter från dusch eller badkar.

En sak som man också kan tänka på är att placera torken så att inte mindre barn kan hänga i den. Man brukar rekommendera  att sätta den med den lägsta delen minst 600 mm mätt från golvet.