Inlägg

Bröstförstoring – För- och nackdelar med en mommy-makeover

Den senaste tiden har det pratats mycket om så kallade “mommy-makeovers”. Bellakliniken har under de senaste åren sett ett stort uppsving av denna typ av plastikkirurgiska behandlingar. En mommy-makeover är en kombination av plastikkirurgiska behandlingar som hjälper kvinnor att få tillbaka sin kropp efter graviditeten. En graviditet kan nämligen förändra en kvinnas kropp avsevärt. Du kan få mer slappa och avslappnade bröst, du har mer fett på magen på grund av bristande elasticitet i huden och nya fettavlagringar kan uppstå på olika ställen i kroppen. Med mommy-makeover behandlingar, som bland annat bröstförstoring, bröstlyft och fettsugning av magen som erbjuds hos många kliniken kan du få tillbaka din tidigare kropp. Tänk dock på att du också behöver utföra träning och ha en hälsosam kost. Läs vidare i detta inlägg och ta reda på vad för- och nackdelarna med en mommy-makeover är.

Fördelarna med en mommy-makeover

En av fördelarna med att få en mommy-makeover är att du kan uppnå resultat som du inte alltid kan uppnå med enbart träning och en hälsosam kost. Dessa två metoder kan inte tillföra elasticitet till kroppen, vilket gör att ens hud på magen och bröst hänger. Dessutom kan behandlingar som en bröstförstoring och en fettsugning ge bestående resultat som du kan njuta av resten av ditt liv om du inte ändrar vikt avsevärt. Det gör att du därför kan få en mer ungdomlig kropp längre. Dessutom är en mommy-makeover också en bra lösning eftersom varje behandling är skräddarsydd för dig. Vissa kvinnor får till exempel ett bröstlyft och en fettsugning, medan andra kvinnor får en bröstförstoring, en fettsugning och en bukplastikbehandling. 

Nackdelar med en mommy-makeover

En av nackdelarna med en mommy-makeover är att det är långt ifrån ett alternativ för alla. Fettsugning erbjuds endast patienter med ett BMI under 30. Dessutom rekommenderas det starkt att du redan nu ser till att träna regelbundet och få i dig en hälsosam kost eftersom detta ger de vackraste och mest permanenta resultaten efter behandlingarna.

Ingen av behandlingarna kan ersätta träning. Därför kan de inte hjälpa till att övervinna fetma. Det är också bara behandlingar som rekommenderas för kvinnor som inte räknar med att bli gravida igen eftersom graviditetens påverkan på kroppen kommer att förändra resultatet av behandlingarna. Se generellt till att din vikt inte förändras nämnvärt efter behandlingen. Till skillnad från en bröstförstoring, en fettsugning och bukplastik, som alla ger mer eller mindre bestående resultat, ger ett bröstlyft inget bestående resultat. Med kan inte undvika att ålderdom kommer att minska elasticiteten i brösten och därmed få dem att hänga och se avslappnade ut. Resultaten kommer dock att hålla i många år framöver.