Okategoriserade

Texter som är optimerade

När du skriver texter för bloggen ska du använda tydliga rubriker som beskriver innehållet i texten.

Fundera på vilka fraser eller ord som besökare kan använda för att söka efter innehållet och använd det i rubriken, texten och i bildbeskrivningar. Men spamma inte, utan använd sökordet max några gånger på varje sida. Kom även ihåg att formatera den översta rubriken på sidan som H1, annars läser inte sökmotorerna av den på rätt sätt.

För att skriva trafikdrivande texter måste du använda rätt sökord. Vissa sökord får du med naturligt när du skriver en text, men det är ändå bra att göra en analys för att se vad personer söker på. Använd inte bara stora sökfraser eller ord. Du kan t.ex. skriva frasen “rasta en liten hund” istället för “rasta hunden” för att fånga in besökare som letar efter mer specifikt innehåll.