Okategoriserade

Alla kan spara pengar

Att spara pengar är en konst något som alla människor kan klara av.

Man ska lägga ca 5 minuter varje dag på att röra på sig och på att tänka ut hur man kan spara pengar. Finns ett program om en kvinna som aldrig tog med sig engångsprodukter hem. Hon hade inte ens mjölkkartong hemma utan åkte ut till en bondgård med en kanna och fyllde på mjölken. Hon hade alltid med sig tygkassar till livsmedelsbutiken. Hur hon gjorde med massa glasburkar var en helt annan historia. Hon gjorde mycket själv hemma som olika sylt och marmelad. Sylt och marmelad brukar ligga i glasburkar och för att inte släpa hem massa tunga sylt och marmelad gjorde hon eget hemma.

Hon hade knappt sopor att slänga och enligt henne slängde hon en påse i månade för att hon hade så lite sopor hemma. När hon tex skulle köpa korv så köpte hon i charkbutiken och inte det som var färdigpackad i kyldisken. Hon hade med sig förvaringsask hemifrån för att de inte skulle packa in korv och chark som hon köpte.

Ägg köpte hon också från en bondgård och åkte i väg med samma äggkartonger år in och år ut. Folk har verkligen massor av olika idéer för hur man både kan spara på miljön och sina pengar.

Byta ut elleverantör

Om du byter ut din elleverantör så kan du också spara väldigt mycket pengar. Precis som kvinnan ovan så spar du både på miljön och din plånbok. Använd också så lite el som möjligt så att du slipper både höga räkningar och köpa nya glödlampor hela tiden. Det kostar även med massa glödlampor så spara på dem också i den mån det går. Vad du faktisk kan göra för att verkligen spara på dina pengar är att byt elavtal på Zmarta så att pengarna räcker längre.

Moe Joe Juicebar sparar på el

Finns ett svensk varumärke som heter Moe Joe Juicebar som verkligen kan konsten att spara på både el och de kör mycket kravmärkt och ekologiskt. Har du en extra slant över så kan du alltid gå in för de spar verkligen på energi. Det brukar vara ganska mörkt inne på dessa caféer då de inte vill tända alla lampor och slösa på energi. Här kan man koppla av och surfa in hos Kristina Claessons konst och köpa kaffe, te och godis online.