Inlägg

Enkla avtal

Reklam för EnklaAvtal

Hej på er mina fina, nu är det så här att jag har blivit intresserad av testamenten.

Ett testamente skriver man innan man går bort, det är ett juridiskt bindande dokument. Så dina nära och kära kan använda dina egendomar, när du gått bort och inte längre kan berätta för någon. Jag tycker att det är jätte bra att ha koll på, även om man inte är nära döden så vet man aldrig. Speciellt nu i dom här crona tiderna så börjar man fundera på sånna här saker, det kan hända i alla åldrar. Man gör det för att sin familj, barn eller vänner ska kunna få det du vill ge dom, utan att det ska bli problem.

Jag har hittat en sida som heter EnklaAvtal dom kan hjälpa dig skriva ett korrekt avtal utan krångel, det ska inte va komplicerat. Dom har även andra avtal, till alla situationer. Så som samboavtal, om du ska flytta ihop med någon. Det  fins även äktenskapsförord, bodelnings avtal och köpeavtal mm.

Jag tycker att det är väldigt intressant att läsa om, då jag varit inne på deras hemsida. Det är så mycket saker jag inte viste fans. Men jag fastnade för testamente avtalet, jag kommer definitivt ta hjälp av dom i framtiden för att skriva ett. Men det som är så bra är att man alltid har rätt att ändra ett testamente när som helst. Så om man skriver det långt innan ens bortgång så är det väldigt funktionellt, att använda deras sida.

Jag har kollat upp lite olika sidor på nätet men jag fastnade för enkla avtal eftersom deras sida är så enkel. Allt är verkligen jätte tydligt, under varje titel för avtalet så står det en text om avtalet och även vad man kan göra och tänka på.

Det som är viktigt är ju att om man inte vill skriva avtalet till sin familj så kan man även skriva det till en vän. Eftersom alla kanske inte har en familj, eller att dom kanske inte är närvarande i ditt liv. För om du saknar anhöriga, och inte skrivit något testamente, går pengarna till den Allmänna arvsfonden. Det kanske inte är så kul, då vill man heller skriva ett testamente till någon i ens närhet. Jag kollade även upp priserna på ett testamente avtal och det kostar 1295 för ett skräddarsytt och granskat av en erfaren jurist. Det är ett fast pris på alla deras avtal, det är något jag föredrar att veta innan man ger sig in i något.

(Det här är bara mina åsikter och information jag hittat på deras hemsida, ni får självklart göra vad ni vill. Men jag tycker att det är viktig information som alla borde veta och tänka på)