Okategoriserade

Modellandet

Hej på er mina fina, jag har alltid fått många frågor angående mitt modellandet som jag tänkte svara på här.

Frågan jag får mest är “Man kan väll inte leva på det?”  som det ser ut i Sverige, nej det är väldigt svårt. Tyvärr så handlar allt om att skaffa sig kontakter som allt annat i värden. Jag har en del kontakter utomlands som jag fått igenom skönhetstävlingar, i bland är det en sponsor till tävlingen eller en av dom andra tjejerna som jobbar som modell i sitt land som kan rekommendera mig. Jag har alltid gjort allt själv, det kräver väldigt mycket jobb & framförallt tid..

det har tagit mig år av erfarenhet och resor, för att komma dit jag är i dag. Jag började med att göra mitt portfolio när jag var 16, efter det så fick jag lite jobb via fotografen som tagit mitt portfolio. Ett foto jobb här i Sverige ger absolut ingenting om man jämför dom utomlands, här kan jag få ca 2000 kr för en heldags fotografering. Medans ett jobb utomlands kan ge mig mellan 10k – 20k på 1-3 dagar, så det gäller verkligen att ta möjligheterna när dom kommer oavsett jobb. Det är inte ofta dom möjligheterna dyker up, så det kan va svårt att överleva vissa månader medans andra går jätte bra, så det handlar om att lära sig spara.

Min första skönhets tävling ska få ett eget inlägg (om ni vill veta mer) den va i Libanon, jag hade inte ens fyllt 18. Den var väldigt tuff på tre veckor, men har jet mig vänner för livet & mycket erfarenhet. Men det lärde mig hur jag skulle hantera resten av tävlingarna och modell jobben som jag gjort under åren.

(Här under kan ni se en bild av mig på flygplatsen påväg dit)

XOXO LIPPSY