Inlägg

Har du provat Padel?

Annonsinlägg i samarbete med pdlcenter.se

Har du provat den populära sporten padel? Vet du vad det är? Vill du kanske börja spela padel?

Nångång på 1970-talet spelade den spanska prinsen Alfonso de Hohenlohe padel. Prinsen blev så förtjust i sporten att han började skissa upp banor och regelverk när han kom hem till Spanien. Väl hemma byggde han två banor på Marbella Club på Costa del Sol. Där föddes den typ av padel vi spelar idag.

Padel är en blandning av squash och tennis och fungerar för alla som vill röra lite på sig, eller mycket, för mycket rörelse ingår i sporten. Man kan spela den på flera personer och absolut roligast är det när man är fyra samtidigt på plan. Det kan vara bra att ha avbytare med sig om man är ovan, för det är en svettig sport. Men otroligt rolig sport!

Padel är en perfekt sport för dig som vill testa en ny sport och har roligt under tiden. Det gör ingenting om du är nybörjare eller har ett kasst bollsinne, padel handlar mest om rörelse och socialt samspel. Kan du träffa en boll så kan du spela padel.

Söker du ett padelställe i närheten av dig så kan du bland annat spela padel i Frihamnen, där är du välkommen att prova seriespel eller ha en padelfest.
Du kan även boka in dig på nybörjarkurser, privata kurser, seriespel och dagsturneringar.