Inlägg

Har du provat matkassar?

Hur roligt det än kan vara att laga mat så är det inte alltid man orkar ta tag i att planera, handla och laga. Vissa dagar vore det bara väldigt skönt om någon annan kunde sköta det åt en.

Det som är så fint är att den där någon faktiskt finns.

Genom att använda dig utav en tjänst för matkassar så kan du slippa hela stressen med att planera maten. Du får den levererad och någon annan har redan bestämt vad du ska laga. Du bara följer instruktionerna helt enkelt. Hur skönt som helst. Om du ändå inte är såld på idén med matkasse så ska jag lista några fler fördelar.

  1. Miljövänligt, att använda sig utav en matkasse bidrar faktiskt till att minska matsvinnet. Oftast får du bara med just det som du behöver för dina måltider samt den mängden du behöver. Portionsstorlekarna är redan uträknade och om det blir en portion över så kan du enkelt frysa in den och spara till en annan dag när fantasin tryter.
  2. Ekonomiskt, att använda matkasse är också snällt mot plånboken. Oftast så handlar man ju betydligt mer än vad man har tänkt sig när man ändå är på affären. Kanske måste du fylla på med städ – eller hygienartiklar och passar på när du ändå är på mataffären. Men om du inte ens behövde åka till mataffären utan kunde välja en annan butik för dessa produkter så skulle du kunna komma undan betydligt billigare.
  3. Variation, jag vet inte hur det är för just dig men jag varvar oftast ett visst antal maträtter. Ibland smyger det in någon ny rätt i repertoaren men det är inte alltför ofta. Med matkasse får du mer variation i din vardag och ofta kan du även få inspiration till nya fiskrätter och vegetarisk mat. Någonting som många har svårt med.
  4. Tidsbesparande. Du sparar ovärderlig tid genom att beställa en matkasse istället för att lägga all den tiden på att leta recept, planera, se över vad som finns hemma, kolla extrapriser och så vidare. Lägg tiden på någonting roligare. Familjen, en serie, ett träningspass, ett bad, vad du än gillar!

Hos matkassetopplistan.se kan du läsa om och jämföra flera stora matkassar. Du kan läsa recensioner, välja vilken typ som passar dig samt se pris per portion i deras billigaste utföranden.